top of page

EHBO cursus (Rode Kruis)

Dagelijks gebeuren er duizenden ongevallen waarbij hulp van een EHBO’er goed van pas komt. Dit kan voor zowel voorkomen in de thuissituatie als op werk, of in het openbaar. Tijdens een EHBO cursus leer je alle vaardigheden die benodigd zijn voor het verlenen van eerste hulp. Het volgen van een EHBO cursus bij CCB groep kan zowel particulier, maar ook vanuit een bedrijf of vereniging. Het is bedoeld voor iedereen die een EHBO diploma wil halen en daarmee bevoegd wil zijn om hulp te bieden bij een ongeval.

 

EHBO cursus volgen

CCB groep, gevestigd in Amsterdam, is sinds 2007 actief als opleider voor onder andere EHBO cursussen. We hechten veel waarde aan individuele aandacht en kwaliteit van onze opleidingen. Daarom wordt de EHBO cursus gegeven in groepjes van maximaal 10 personen. Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een EHBO diploma gecertificeerd door het Rode Kruis.

CCB-EHBO

*Cursusprijs (2023) inclusief alle kosten, maar exclusief BTW.

Vormgeving EHBO cursus

Samenvatting EHBO

 • E-learning + certificering door Rode Kruis

 • Opleiding ehbo 1 praktijkdag / herhaling ehbo is 1 praktijkdag,

 • Groep van maximaal 10 personen

 • Veel eerste hulp oefeningen met de modernste materialen

 • Realistisch oefenen met een LOTUS-slachtoffer (acteur)

 • Jaarlijks wisselende lesprogramma’s 

 • Mooie locatie, uitstekende faciliteiten en lunch

 • Prijs* per persoon: € 149 (opleiding) / € 120 (herhaling)

De EHBO opleiding bij CCB Groep bestaat uit één praktijkdag en zelfstudie thuis met E-learning modules. Tijdens de praktijkdag ga je aan de slag met modern oefenmateriaal. Mede door het oefenen op een LOTUS-slachtoffer (acteur) leer je alles over het verlenen van eerste hulp. Daarbij komen verschillende handelingen, letsels, ziektebeelden en medische noodsituaties aan bod. Binnen 1 dag wordt jij met onze EHBO opleiding klaargestoomd tot eerste hulpverlener. Vervolgens dien je zelf thuis de E-learnings modules door te nemen, die maximaal 14 uur in beslag nemen. 

EHBO cursus Amsterdam

De EHBO cursus van CCB groep wordt gegeven door onze gecertificeerde instructeurs op onze locatie in Amsterdam. Tijdens de cursus ontvang je een uitgebreide lunch, koffie, thee, frisdrank en wat lekkers. Liever in-company een EHBO cursus volgen? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

EHBO cursus kosten

De kosten voor de EHBO cursus zijn € 149 per persoon (exclusief BTW). Hierbij zijn oefenmaterialen, lesmateriaal van het Rode Kruis, examen en certificeringskosten en een uitgebreide lunch inbegrepen. Het is goed om na te gaan of de kosten van een EHBO cursus vergoed worden door jouw zorgverzekeraar. In sommige gevallen is dit namelijk het geval!

Inhoud

Ervaringen van cursisten

Barbara:

"Ben in alle opzichten zeer te spreken over de ehbo-cursus en de faciliteiten. Kom komende jaren zeker terug."

Liesbeth:

"Zeer gedreven instructrice, fijne sfeer. Strakke planning met op gezette tijden pauzes. Royaal met eten en drinken..niks krenterig.. heb ik als heel positief ervaren"

Stefan:

"Werken in circuitvorm, praktijkoefeningen niet klassikaal.  Cursuslocatie goed bereikbaar / Makkelijk parkeren."

Dimitri:

"Leuke afwisseling van werkvormen (kahoot.it, theorie, praktijk, spel). Leuke manier van verandering in EHBO overbrengen. Voldoende pauzes."

Gemiddelde waardering*

Verhouding theorie/praktijk

Afwisselende werkvormen

Ruimtes, lokaal

Eten & drinken

Instructeur 

8,5

8,6

8,0

8,2

8,8

*Gemiddelde beoordeling cursist enquêtes 

Ervaringen

Vraag & antwoord

Waarom hebben jullie gekozen voor Rode Kruis certificering?

Van oudsher is het Rode Kruis een hulpverleningsorganisatie. Het Rode Kruis geeft ook EHBO opleidingen. Reanimeren, het gebruik van de AED en alle vaardigheden om in iedere situatie EHBO te kunnen verlenen: je leert het allemaal tijdens de EHBO cursussen. Deze cursussen behandelen alle aspecten van EHBO en dat maakt ze tevens geschikt voor de professionele markt. De toetsing voor het Rode Kruis EHBO diploma wordt afgenomen door de eigen instructeur en niet door een onafhankelijke commissie; in plaats van het afnemen van een examen, word je beoordeeld op vaardigheden. De cursussen EHBO en Uitgebreide EHBO worden afgesloten met een Europees erkend certificaat.

Hoe lang duurt een EHBO cursus?

De EHBO opleiding bij CCB groep bestaat uit twee delen; een praktijk dag en het volgen van e-learnings. De praktijk dag duurt 1 volle dag en vindt plaats in Amsterdam. De zelfstudie van de e-learnings duurt maximaal 14 uur en is zelf in te delen in je vrije tijd. Het halen van je EHBO diploma binnen 1 dag is dus bijna mogelijk! 

Wat is er inbegrepen in de prijs van de EHBO opleiding / herhaling?

 • Lesmateriaal van het Rode Kruis (opleiding)

 • Jaarlijks wisselend en interactief lesprogramma (herhaling)

 • Certificeringskosten van het Rode Kruis

 • Gecertificeerde, ervaren en leuke instructeurs :-)

 • Inzet van heel veel instructie- en oefenmateriaal

 • Uitgebreide lunch, koffie, thee, frisdrank en wat lekkers (locatie CCB)

Hoe lang is het EHBO diploma geldig?

Na het halen van je EHBO diploma is het wettelijk verplicht om jaarlijks een herhalingscursus te volgen. 

 • Het diploma eerste hulp is twee jaar geldig na afgifte datum.

 • Na één jaar volgt u jaarlijks een herhaling EHBO

Wij maken een jaarlijkse planning en nodigen onze cursisten automatisch (vrijblijvend) uit voor de jaarlijkse herhaling EHBO. Wij houden de geldigheid van het diploma van onze cursisten in de gaten!

Wordt deze EHBO cursus vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Heb je een aanvullende verzekering? Dan heb je een grote kans dat jouw zorgverzekeraar de EHBO-cursus terugbetaalt. Of je de cursus gedeeltelijk of volledig krijgt vergoed, verschilt per verzekeraar en aanvullend pakket. Benieuwd hoeveel je terugkrijgt? Informeer dan bij jouw verzekeraar.

Vraag en antwoord

ccb groep

Poortland 43

1046 BD Amsterdam

020 - 5286889

ccb@ccb-groep.nl

Wij zijn open op werkdagen van

8:30 tot 17:00 uur

Neem
contact
op

bottom of page