top of page

BHV instructeur (brand & ontruiming)

Wil jij bijdragen aan de veiligheid op de werkvloer? Als BHV instructeur ga jij aan de slag om trainingen te verzorgen bij bedrijven en hun werknemers. Zo maak jij mensen bewust en bekwaam op het gebied van basishulpverlening.

Opleiding BHV instructeur

De opleiding tot beroepsmatig BHV instructeur bij CCB groep is gecertificeerd door het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV). Sinds 2007 zijn wij van CCB groep actief als opleider van NIBHV instructeurs. Onze missie is mensen bekwaam maken op gebied van het verlenen van eerste hulp in noodsituaties.  We waarborgen de kwaliteit van onze opleidingen door te werken in kleine groepen. Iedereen krijgt goede begeleiding, in de vorm van een individuele training en e-trainingen.

BHV instructeur worden

Na het afronden van de cursus beheers je alle basis competenties op gebied van brandbestrijding en ontruiming. Met deze kennis als BHV instructeur ben je vervolgens bevoegd om gecertificeerde BHV trainingen te verzorgen.

Wil je volledig gecertificeerd bhv instructeur worden? Zowel brand, ontruiming, als eerste eerste hulp? Klik hier voor meer informatie en cursusdata.

CCB-Instructeur BHV

*Cursusprijs (2024) inclusief alle kosten, maar exclusief BTW.

Samenvatting Instructeur BHV 

  • 11 opleidingsdagen (inclusief examendagen), certificering door NIBHV

  • Maximale groepsgrootte 12 personen

  • Uitstekende begeleiding tijdens de opleiding

  • Wij zijn al sinds 2007 actief als opleider van instructeurs

  • Mooie locatie, uitstekende faciliteiten, lunch en bereikbaarheid

  • Prijs per persoon: € 3.225*

Programma cursus BHV instructeur

De cursus tot BHV instructeur bij CCB groep bestaat uit 11 opleidingsdagen, inclusief 2 examendagen. Naast de lesdagen vragen we je om thuis de lessen voor te bereiden met door ons verschafte oefenmiddelen. De opleiding tot BHV instructeur wordt gegeven in een maximale groepsgrootte van 12 personen. De leslocatie in Amsterdam is goed te bereiken, bezit over goede faciliteiten en een verzorgde lunch. Bij aanmelding van een groep van 8 of meer personen is het ook mogelijk om in-company de opleiding te volgen. 

Instructeur BHV

Ervaringen van cursisten

Aagje:

"Zeer fijne en gastvrije sfeer bij CCB, Personeel is erg vriendelijk. Goed leerklimaat!"

Jeroen:

"Veilige leeromgeving, ongedwongen sfeer, fijne docenten en een prima opzet van de opleiding, feedback (tijdens les, per email)".

Ruben:

"Leuke groep mensen die daar werkt, Je voelt je gelijk welkom bij iedereen. Moderne spullen om mee te werken en mooie locatie. 

Jacob:

"Er word goed gecorrespondeerd met de cursist. Er zijn veel mogelijkheden om gebruik te maken van locatie voor voorbereidingen van het examen."

Gemiddelde waardering*

Verhouding theorie/praktijk

Afwisselende werkvormen

Ruimtes, lokaal

Eten & drinken

Instructeur 

8,0

7,9

8,7

9,0

8,1

*Gemiddelde beoordeling cursist enquêtes 

Ervaringen

Vraag & antwoord

Waarom BHV instructeur worden? 

Bewustwording en bekwaamheid omtrent bedrijfshulpverlening is is van groot belang in een organisatie. Dit draagt namelijk bij aan de veiligheid van werknemers. Om meer mensen bekwaam te krijgen, hebben we instructeurs nodig die trainingen verzorgen bij bedrijven. Zo kan jij met jouw kennis bijdragen aan de veiligheid van bedrijven.

 

Hoe word je BHV instructeur? 

Wil jij BHV instructeur worden? Met onze opleiding ben jij binnen 11 opleidingsdagen BHV instructeur. Als deelnemer volg je trainingen over verschillende onderwerpen, zoals brand, blussing, arbo wetgeving, maar ook komen didactiek en leerstijlen aan bod. We geven de trainingen in de vorm van zowel theorie, praktijk als op de tablet. Om te slagen, wordt een deelnemer tijdens 2 eindexamen momenten getest op didactische vaardigheden. Daarnaast verzorgt elke cursist 3 lessen om het eindexamen te behalen. Na slaging ontvangen deelnemers het NIBHV certificaat voor instructeur bedrijfshulpverlening, waarmee je aan de slag kan als gecertificeerde BHV trainer. 

 

Voor wie is deze opleiding instructeur BHV bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die beroepsmatig BHV training willen geven voor het onderdeel brand en ontruiming, gecertificeerd door het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV). Mocht de deelnemer ook onderdeel BHV eerste hulp willen verzorgen, dan bieden wij de opleiding instructeur EHBO (Rode Kruis).

Wat zijn de toelatingseisen? 

Toelatingseisen voor de opleiding instructeur BHV zijn een BHV diploma (NIBHV of vergelijkbaar) een diploma Ploegleider BHV (alleen NIBHV). Minimaal een MBO werk- en denkniveau evenals goede communicatieve vaardigheden wordt aanbevolen. 

Hoe lang is het diploma instructeur BHV gelding? Zijn er nascholingen? 

Om de bevoegdheid als instructeur NIBHV te behouden dient de deelnemer elke 2 jaar nascholing te volgen van 6 uur en in die periode ook 3 NIBHV gecertificeerde opleidingen te geven.

 

Wat is de studiebelasting voor de opleiding bhv instructeur? 

Voor de BHV instructeurs opleiding moet je rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 60-80 uur naast de lesdagen, dus voorbereidingstijd voor alle lessen en examens.

Vraag en antwoord

ccb groep

Poortland 43

1046 BD Amsterdam

020 - 5286889

ccb@ccb-groep.nl

Wij zijn open op werkdagen van

8:30 tot 17:00 uur

Neem
contact
op

bottom of page