top of page

Instructeur EHBO (Rode Kruis) worden

Wil jij EHBO instructeur worden en daarmee bijdragen aan de veiligheid op de werkvloer? Als EHBO instructeur ben je bevoegd om cursussen op het gebied van eerste hulp te geven. Daarmee ben jij verantwoordelijk voor het bijbrengen van kennis bij mensen, zodat zij weten hoe ze eerste hulp moeten verlenen in geval van nood.

Opleiding EHBO instructeur

CCB groep is sinds 2007 actief als opleider van EHBO instructeurs. Al jaren zijn we hard bezig met het optimaliseren van onze instructeursopleidingen. We kiezen kwaliteit boven kwantiteit en vinden persoonlijke aandacht belangrijk. Na afronding van de cursus ben jij in het bezit van een EHBO instructeur diploma gecertificeerd door het Rode Kruis. 

CCB-Instructeur EHBO

**Cursusprijs (2024) inclusief alle kosten, maar exclusief BTW en eventuele herexamenkosten.

Samenvatting instructeur EHBO

  • 8 opleidingsdagen (inclusief 1 stagedag),

  • Certificering door het Rode Kruis.

  • Geen examen, maar competentietoetsen, stagedag en eindgesprek

  • Open en veilige leeromgeving, zeer ervaren instructeurs

  • Geeft bevoegdheid om EHBO, kinder EHBO en BHV eerste hulp te verzorgen

  • Prijs* per persoon: € 2.500

Tijdens de opleiding instructeur EHBO komen alle uitgebreide EHBO vaardigheden, reanimatie en kinder-EHBO op instructeurs niveau aan bod. Daarnaast focussen we op het verbeteren van didactische vaardigheden en word je wegwijs met EHBO apparatuur. Deze 8-daagse cursus, inclusief stagedag, is te volgen in Amsterdam. Naast de verplichte aanwezigheidsdagen bestaat de instructeur EHBO opleiding uit zelfstudie. Hiervoor ontvang je je eigen oefenmiddelen en is e-learning vanuit huis mogelijk.


Vormgeving EHBO instructeursopleiding

De opleiding tot EHBO instructeur bestaat uit 8 lesdagen. Naast deze lesdagen dient de cursist thuis veel voor te bereiden. De eerste dagen staan vooral in het kader van het perfectioneren van de EHBO competenties. Daarna volgt de EHBO didactiek en gaat de deelnemer zelf aan de slag met het lesgeven. We werken niet met examens. Gedurende de cursus wordt de deelnemer getoetst door ervaren instructeurs. Daarnaast zijn twee externe stages onderdeel van de cursus. Tot slot, om het certificaat tot EHBO instructeur te behalen, dient de deelnemer het eindgesprek met een afgevaardigde van het Rode Kruis en het opgestelde portfolio voldoende af te ronden. 

Let op: er is ook een verkorte opleiding voor docenten met aantoonbare lesbevoegdheid. Heb je deze? Ga dan naar Instructeur EHBO  voor docenten

Instructeur EHBO

Ervaringen van cursisten

Anir:

"Echt een aanrader! Erg leerzaam en veel oefening en ruimte voor ontwikkeling. Ga zo door!"
 

Jet:

"De opleiding is zorgvuldig opgebouwd en er is ruimte voor persoonlijke doelen. Veel ruimte om les te geven en te oefenen ook met lotus."

Manuel:

"De instructeurs zijn zeer kundig. De instructeurs en het CCB hebben een hele veilige leeromgeving weten te creëren."

Erica:

"Goede opbouw van de les uitleg en mooie faciliteiten waar je gebruik van kunt maken."
 

Gemiddelde waardering*

Verhouding theorie/praktijk

Afwisselende werkvormen

Ruimtes, lokaal

Eten & drinken

Instructeur 

8,0

7,9

8,7

9,0

8,1

*Gemiddelde beoordeling cursist enquêtes 

Vraag en antwoord

Vraag & antwoord

Waarom instructeur EHBO worden?

Door in het bezit te zijn van van een EHBO instructeur diploma ben je bekwaam om cursussen omtrent het verlenen van eerste hulp te geven. Door jouw kennis over te dragen op anderen, draag je bij aan het helpen bij medische noodsituaties en het redden van levens. Je zorgt dat anderen een EHBO diploma op zak hebben, om zo in veel noodgevallen correcte hulp te kunnen verlenen.

Hoe word je EHBO instructeur?

Wil jij EHBO instructeur worden? Met onze EHBO instructeur opleiding kan jij in 8 opleidingsdagen bevoegd zijn om eerste hulp cursussen te geven. Als deelnemer krijg je te maken met alle EHBO vaardigheden, reanimatie en kinder-EHBO op instructeurs niveau. Om een Rode Kruis EHBO instructeur certificaat te behalen wordt men tussentijds getoetst op competenties. Daarnaast moet een stagedag voldoende worden afgerond en dient het opgestelde portfolio goedgekeurd te worden tijdens het eindgesprek met de examinator. 

Voor wie in de opleiding EHBO instructeur bedoeld? 

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die beroepsmatig EHBO, kinder-EHBO en reanimatie lessen willen geven gecertificeerd door het Rode Kruis. Na het succesvol afronden van de opleiding bij ons ben je bevoegd om BHV onderdeel eerste hulp verzorgen (NIBHV).

Wat zijn de toelatingseisen? 

Toelatingseisen voor deze opleiding zijn:

  • Diploma uitgebreide EHBO (bij het Rode Kruis/Oranje Kruis)

  • Diploma eerste hulp aan kinderen

Verder wordt minimaal een MBO werk- en denkniveau evenals goede communicatieve vaardigheden aanbevolen.

Is er een examen voor de EHBO instructeur opleiding?
Er is bij deze opleiding geen examen, maar de deelnemer wordt tijdens de lessen getoetst op competenties. Verder volgt er een stagedag waarbij de deelnemer een EHBO les verzorgt. Na afronding van de opleiding volgt er een eindgesprek met een afgevaardigde van het Rode Kruis. Hierin licht de deelnemer dan zijn/haar opgebouwde portfolio toe.

 

Hoe lang is het diploma instructeur EHBO gelding? Zijn er nascholingen?

Na het behalen van het certificaat dient de deelnemer jaarlijks 1 dag een nascholing en 1 dag een bijscholing te volgen om de instructeursbevoegdheid te houden. Daarnaast moet je minstens 6 EHBO cursussen (met minimaal 6 deelnemers) per jaar geven. Alleen dan behoud je de Rode kruis instructeurs licentie.

Wat is de studiebelasting voor deze opleiding?

Voor deze cursus moet je rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 60-80 uur naast de lesdagen, dus voorbereidingstijd voor alle lessen en examens.
 

ccb groep

Poortland 43

1046 BD Amsterdam

020 - 5286889

ccb@ccb-groep.nl

Wij zijn open op werkdagen van

8:30 tot 17:00 uur

Neem

contact

op

bottom of page