top of page

Nascholing NIBHV

Om je NIBHV-registratie te behouden moet je als bhv-instructeur elke twee jaar minimaal twee nascholingstrainingen volgen. Je kunt kiezen uit:


1. Nascholing NIBHV: Scenariotraining

Hoe zorg je er met een scenariotraining voor dat oefenen veel effectiever wordt? Deze Scenariotraining is een van de succesnummers in het nascholingsaanbod. Bij deze training leer je hoe het vooraf aanreiken van een concreet leerdoel leidt tot betere leerresultaten, doordat cursisten beter weten waarop ze worden beoordeeld.


Het programma op hoofdlijnen

Goed voorbereide incidentscenario’s zorgen ervoor dat trainingen veel dynamischer worden. Daarbij geldt: hoe realistischer, hoe beter cursisten zich herkennen in de wijze van optreden.


Elk incidentscenario doorloopt vier fasen van een bhv-inzet (alarmering, verkenning, inzet en nazorg). In meerdere stappen leer je om incidentscenario’s per fase samen te stellen. Door het doorlopen van de stappen bereik je dat een oefendoel concreet en helder is voor de cursisten en dat het oefenscenario is afgestemd op het bereiken van dat doel. Dit vergroot het leerrendement enorm.

In deze training leer je hoe je leerdoelen effectief kunt omschrijven, selecteren en daaropvolgend een incidentscenario kan ensceneren. Daarbij maak je gebruik van de drie zogenoemde Feeds; Feedup, Feedback en Feedforward. Met deze methode laat je de cursist nadenken over wat en hoe hij wil leren. Hiermee vergroot je het zelflerend vermogen van de cursist. De training heeft een praktische insteek. Dat betekent dat de theorie beknopt wordt behandeld; de nadruk ligt op praktijkoefeningen in een realistische omgeving.
 

Duur: De nascholing duurt één dagdeel van drie uur.

Kosten: klassikale training; €110,- per dagdeel.


 


2. Nascholing NIBHV: Instructeur ploegleider bhv

Ploegleiders bhv hebben andere competenties nodig dan ‘gewone’ bhv’ers. In deze nascholing leer je hoe je een bhv’er kunt opleiden tot ploegleider bhv. Door het volgen van deze nascholing behaal je de bevoegdheid instructeur ploegleider bhv.


Het programma op hoofdlijnen

In deze nascholing staan de competenties van een ploegleider centraal en krijg je als instructeur inzicht in de nieuwe manier van werken.

De nascholing bestaat uit een e-learning gevolgd door een klassikale training. Twee weken voor de klassikale training ontvang je een inlog voor de e-learning nascholing instructeur ploegleider bhv.


Neem het e-learningprogramma door voordat je start met de klassikale training.


De e-learning bestaat uit drie onderdelen:

1. De e-learning ploegleider bhv

2. Een toolbox voor instructeurs met didactische hulpmiddelen

3. Informatie over het examen


Klassikale training

Tijdens de praktijkdag staat het leidinggeven aan een inzet centraal. Je oefent de ploegleider inzet eerst via table-topoefeningen en  daarna  via praktijkinzetten.


Duur van de nascholing: 
Het doornemen van de e-learning kost maximaal 4 uur.

De klassikale training duurt een dagdeel van 3 uur.

Kosten: Klassikale training; €110,- per dagdeel.3. Nascholing NIBHV: Effectief opleiden en oefenen

Van instructeur naar coach: in deze training leer je hoe je effectief kan opleiden door instructie, rollenspellen en scenario’s met elkaar te verbinden en in een contextrijke omgeving te zetten. Voor elke instructeur die zijn trainingen interessanter en effectiever wil maken!

Het programma op hoofdlijnen

In deze training draait alles om adaptief leren: het tegemoetkomen aan de verschillen in onderwijsbehoeften bij cursisten.

Je krijgt in deze 3 uur durende training didactische werkvormen aangereikt die waardevol zijn om bhv’ers effectiever te trainen. Hierbij ligt veel nadruk op jouw rol als coach en op het creëren van een realistische onderwijs-setting voor cursisten. Daarbij maak je gebruik van de drie zogenoemde Feeds; Feedup, Feedback en Feedforward. Met deze methode laat je de cursist nadenken over wat en hoe hij wil leren. Hiermee vergroot je het zelflerend vermogen van de cursist.

De theorie van deze training is onder andere gebaseerd op het kennisdocument Bewust omgaan met (brand)risico’s. Vervolgens ga je er praktisch mee aan de slag in een realistische omgeving.


Duur: De nascholing duurt één dagdeel van drie uur.

Kosten: Klassikale training; €110,- per dagdeel.

Instructeur EHBO

Vraag en antwoord

ccb groep

Poortland 43

1046 BD Amsterdam

020 - 5286889

ccb@ccb-groep.nl

Wij zijn open op werkdagen van

8:30 tot 17:00 uur

Neem

contact

op

bottom of page