Corona updates CCB

Bijgewerkt op: sep 14

For English, see below


Update 14-9-2021: afschaffing 1,5 meter maatregelen

Vanavond heeft het demissionair kabinet bekend gemaakt dat de 1,5 meter maatregelen afgeschaft worden per 25 september.


Wat betekent dit voor de maatregelen bij CCB Groep?

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt wanneer hij/zij een training bij ons volgt, daarom hebben we besloten om een deel van onze maatregelen in stand te houden:


Maatregelen die voorlopig blijven:

  • Groepen van maximaal 7 personen in onze lokalen. Elke deelnemer heeft een eigen werkplek en middelen, zoals: eigen tafel, reanimatiepop, handschoenen, overig oefenmateriaal en desinfectiemiddelen.

  • Onze lunch wordt niet meer in de kantine geserveerd, maar elke deelnemer krijgt een eigen lunchtasje uitgereikt.

  • Bij gezondheidsklachten wordt de persoon verplaatst naar een andere cursus.

  • Onze luchtbehandelingsinstallatie in de lokalen circuleert geen lucht, maar voert binnenlucht af en zuigt buitenlucht direct aan zonder vermenging van beide luchtstromen.

We zijn blij dat we niet meer heel strak de 1,5 meter hoeven te hanteren, maar tegelijkertijd willen we de maatregelen langzaam afbouwen zodat iedereen zich er prettig bij blijft voelen.


26-6-2021 update: mondkapjesplicht vervalt (grotendeels) in ons gebouw

Vanaf zaterdag 26-6 vervalt de mondkapjesplicht binnen ons gebouw. Aanwezigen hoeven dan niet meer een mondkapje te dragen in de lokalen en verkeersruimten van ons gebouw, tenzij de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden.

Dit zou het geval kunnen zijn wanneer we in ons praktijkhuis BHV-scenario's oefenen. Hierbij is niet helemaal de 1,5 meter afstand te waarborgen.

Kom jij BHV opleiding of herhaling bij ons volgen? Neem dan voor de zekerheid een mondkapje mee. Je trainer/instructeur zal aangeven of en wanneer het toch beter is om een mondkapje te dragen.


27-2-2021 update: praktijkopleidingen EHBO en BHV mogen weer!

Afgelopen dinsdag 23-2 heeft het kabinet enkele versoepelingen aangekondigd. In de versoepelingen per 3 maart worden opleidingen en cursussen in het kader van bedrijfsveiligheid vrijgesteld van het verbod op openstelling van publieke plaatsen. Specifiek worden ook EHBO en BHV opleidingen genoemd. Dit betekent dat we weer praktijkopleidingen mogen verzorgen. Uiteraard altijd met inachtneming van de 1,5 meter afstand, coronamaatregelen en het brancheprotocol. Er wordt aangeven vanuit de branchevereniging (bvbn.nl) dat "opleiders maken, daar waar mogelijk, gebruik van e-learning om de contactmomenten te beperken."


Wat betekent dit voor onze klanten?

Wij hebben in januari gekozen voor duidelijkheid voor onze klanten en zijn gestopt met het eindeloos verplaatsen van trainingen door de lockdown en bijhorende maatregelen. Belangrijk onderdeel hiervan is het verzorgen van online trainingen. Deze lijn houden we vast, maar we hebben nu door bovenstaande nieuws wel meer mogelijkheden voor het geven van praktijktrainingen. Dit betekent op dit moment:

  • Herhaling BHV: tot de zomer volgen de deelnemers een online deel (1,5 uur) en optioneel een e-learning ter ondersteuning. Na de zomer volgen alle deelnemers het (verkorte) praktijkdeel.

  • Opleiding BHV, EHBO en Kinder-EHBO: vanaf 3 maart gaan we deze weer organiseren voor kleine groepjes bij ons op locatie. Het is belangrijk dat medewerkers van onze klanten opgeleid kunnen worden in het kader van bedrijfsveiligheid.


Voor meer informatie over welke maatregelen we hebben getroffen op onze locatie, zie: onze eerdere blogpost

25-1-2021 update:

We gaan op 11 februari starten met online bhv herhalingen. We organiseren dan webinars van 1,5 uur waar de onderwerpen van de bhv herhaling kort en bondig aan bod komen. Later in het voorjaar plannen we de praktijksessies, waarbij cursisten in groepjes van gemiddeld 6 personen heel kort en krachtig de praktijkvaardigheden beoefenen. We willen dit in sessies van zo’n 2 uur doen. Bij elkaar dus 3,5 uur training. Dit is korter dan normaal, maar door het trainen in kleine groepen geloven we dat de leeropbrengst gelijk is aan de standaard herhaling bhv van vóór Covid-19. De cursisten worden pas competent bevonden als ze beide onderdelen gevolgd hebben.


Voor meer informatie, zie: https://www.ccb-groep.nl/post/herhaling-bhv-vanaf-11-2-online


12-1-2021 update:

Vanavond hebben we te horen gekregen dat de "harde lockdown" verlengd wordt tot en met 9 februari. Dit betekent dat wij alle fysieke trainingen en oefeningen gedurende deze periode annuleren.

Alle deelnemers aan deze trainingen informeren we per mail. Zodra de maatregelen versoepeld worden en we weer bedrijfsmatig bij elkaar mogen komen, gaan we de trainingen weer opstarten. Alle deelnemers worden dan opnieuw per email geïnformeerd.

Het is mogelijk dat BHV/EHBO diploma's of certificaten verlopen tijdens de lockdown door een geannuleerde training. Wanneer de deelnemer op een later tijdstip de betrokken training volgt, wordt het diploma/certificaat alsnog verlengd.


Vragen? Mail opleidingen@ccb-groep.nl of bel 020 – 528 6889.


Blijf gezond en veilig!

Team CCB Groep