top of page

Heeft jouw organisatie de EHBO koffer op orde?

We starten het najaar met frisse moed! Binnen de organisatie moet alles goed op orde zijn. Je wilt immers bij een ongeval niet misgrijpen omdat jouw EHBO koffer onvolledig is. Dat moet je natuurlijk voorkomen. Zorg daarom dat alle materialen in de koffer voldoende aanwezig zijn. Bespreek ook met jouw collega’s dat als de koffer gebruikt is, de materialen weer aangevuld worden. Weet jij eigenlijk wat er allemaal in een EHBO koffer hoort? Open je koffer eens en kijk wat er in zit. Wij helpen jou met de inhoud.

Hieronder wordt de inhoud van de EHBO koffer weergegeven met daaronder een toelichting van de middelen en wanneer deze gebruikt kunnen worden. Succes met het op orde maken van jouw koffer!

1. Steriele kompressen: gebruik je bij het afdrukken van ernstige bloedingen en voor het afdekken van grotere wonden.

2. Handschoenen: gebruik je bij bloedverlies en bij wonden om jezelf en het slachtoffer te beschermen tegen besmetting.

3. Snelverband: is handig in gebruik voor verschillende verwondingen. Dit snelverband wordt ook internationaal of Duits genoemd.

4. Kleefpleister: gebruik je om gazen op de huid vast te zetten of verband vast te zetten. Knip of scheur voor je gaat verbinden de kleefpleister af

5. Eerste hulp schaar: gebruik je om zwachtel, kleefpleister en wondpleister op maat te knippen.

6. Vingerbobs: vingerverband geschikt voor het verbinden van vingers, maar ook tenen. Gemaakt van katoen (niet steriel) en geschikt voor alle maten (volwassen) vingers.

7. Mondmasker voor beademing: biedt bescherming tegen eventueel besmettingsgevaar bij reanimatie door contact met bloed, huid en speeksel. Voor éénmalig gebruik.

8. Zelfklevend fixatiezwachtel (of cohesief windsel): wordt gebruikt om bij grote wonden en/of ernstige bloedingen snel een gaas of meerdere gazen stevig vast te leggen.

9. Wondpleisters: worden gebruikt bij kleine wondjes en kunnen eventueel op maat worden geknipt.

10. Ideaal windsel: wordt gebruikt als wonddrukverband bij ernstige bloedingen. Met een ideaal windsel kun je ook steun geven bij de behandeling van kneuzingen, verstuikingen en spierblessures.

11. Reddingsdeken: biedt bescherming tegen kou en/of teveel warmte of felle zon. Je kunt de deken met de gouden- of zilveren zijde tegen het slachtoffer gebruiken.

12. Elastische zwachtel: hiermee kun je gaas vastzetten.

13. Ontsmettingsmiddel: gebruik je om rondom wonden schoon te maken. Je kunt het ook gebruiken om je handen te ontsmetten.


105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page