top of page

Herhaling BHV tot zomer online

Aangepast op 27-2-2021


Op 11 februari 2021 zijn we gestart met online bhv herhalingen. We organiseren webinars van 1,5 uur waar de onderwerpen van de bhv herhaling interactief aan bod komen. Ook ondersteunen we de deelnemers met een korte e-learning van een half uur waarin de belangrijkste bhv onderwerpen kort aan bod komen. Deze e-learning mag vrijwillig gevolgd worden.

In het najaar plannen we de praktijksessies, waarbij cursisten in groepjes van gemiddeld 6 personen heel kort en krachtig de praktijkvaardigheden beoefenen. We willen dit in sessies van zo’n 2 uur doen. Bij elkaar dus 3,5 uur training + een vrijwillige e-learning ter ondersteuning. Dit is korter dan normaal, maar door het trainen in kleine groepen en de afwisseling in werkvormen geloven we dat de leeropbrengst minimaal gelijk is aan de standaard herhaling bhv van vóór Covid-19.


Hier beneden vind je de meest gestelde vragen (en antwoorden):


Waarom in deze vorm?

We zien geen versoepeling op korte termijn van de huidige lockdown. Online trainingen kunnen zeker doorgaan ongeacht welke coronamaatregelen van kracht zijn. Dit schept duidelijkheid en zekerheid voor onze klanten en medewerkers (cursisten).

Bepaalde onderwerpen kunnen we heel goed online behandelen, maar een BHV’er in moet in onze beleving vooral kunnen handelen, dus de praktijkvaardigheden dienen echt beoefend en getoetst te worden.

Wij geloven dat online trainen net zo leerzaam, interactief en leuk kan zijn als de training in een lokaal.

Wat is de planning?

  • Webinar - herhaling BHV: We plannen tot de zomer alleen online herhalingen bhv.

  • E-learning: een open link zullen we meesturen in de cursusuitnodiging het hele jaar door.

  • Praktijk - herhaling BHV: na de zomer plannen we de praktijktrainingen.

De enige aanname die we nu doen is dat we na de zomer weer kunnen starten met praktijktrainingen (wel met kleine groepjes en 1,5 meter maatregelen).


Waarom alleen voor de herhaling BHV?

Omdat de herhaling BHV veruit de meest gegeven training is en we daar de beste mogelijkheden zien om de onderwerpen te verdelen naar online en praktijk. Voor de basisopleiding BHV geldt toch dat een cursist alle vaardigheden nog moet aanleren, dus dat vergt een andere opzet van de training.

Bij de herhaling EHBO kunnen we alleen voldoen aan de richtlijnen van het Rode Kruis als we het lesplan volgen waarbij er voornamelijk fysiek getraind wordt. Deze herhalingen starten wij weer op wanneer er weer fysiek getraind mag worden.


Waarom bieden jullie nu online training aan en geen uitgebreide e-learning net als vorig najaar?

Vorig jaar konden we weer fysieke training geven in het lokaal met kleine groepen. Om dat zo efficiënt mogelijk te doen, ontvingen de cursisten vooraf een e-learning om zich goed voor te bereiden.

De situatie is nu anders, we weten niet wanneer we weer kunnen starten met fysieke trainingen. We hebben ook veel geleerd van de vorige lockdown en hebben de mogelijkheden van online trainen ontdekt.

We zien alle (digitale) vormen meer als een uitbreiding van onze “menukaart” dan dat de ene vorm beter is dan de andere. We geloven ook dat we alle vormen blijven gebruiken na de Coronapandemie.


Online trainen vs. E-learning….

  • Online doe je samen. Leren van en met elkaar. Dat kan met bhv’ers zijn die je niet kent (open inschrijving), maar ook met je eigen collega’s. Het versterkt het teamgevoel, zeker nu veel mensen al zo lang thuiswerken.

  • Online trainen kan veel interactiever dan via e-learning. De verschillende werkvormen die we in fysieke lessen gebruiken, kunnen we ook online aanbieden. Denk dan aan quizzen, opdrachten in groepjes en spellen. Leren is interactief en leuk!

  • E-learning kan in je eigen tempo en eigen tijd. Er zijn ook veel meer mogelijkheden om je te verdiepen in onderwerpen. Dus meer leren afgestemd op je eigen leervoorkeuren.

Gaan deze online trainingen ook als in-company training ontwikkeld worden?

Ja we gaan ook deze trainingen ontwikkelen voor onze in-company klanten. Organiseren wij in-company opleidingen voor jullie? Dan nemen wij op korte termijn contact op om samen te overleggen en deze nieuwe vorm in te plannen.

147 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page