top of page

BHV cursus

Bedrijfshulpverleners zijn onmisbaar in organisaties. Bij gevaarlijke situaties, ongevallen of noodgedwongen ontruimingen staan zij klaar om alles in goede banen te leiden en eerste hulp te verlenen. Een echte helden taak dus! Met deze cursus kan jij binnen korte tijd als gecertificeerd BHV’er aan de slag. Door zowel theoretisch als praktisch opgeleid te worden weet je precies hoe je moet handelen in noodsituaties.

Onze BHV cursus is in Amsterdam te volgen. We werken in kleine groepen van maximaal 8 personen. Daarmee waarborgen we de kwaliteit van onze cursus: iedereen krijgt individuele aandacht tijdens de training. Door het volgen van een BHV cursus bij CCB Groep in Amsterdam ben je in no-time een gediplomeerd basis hulpverlener.

Inhoud

Basis BHV

Heb jij nog helemaal geen ervaring met bedrijfshulpverlening? Dan start je met de basis cursus. Dit  betreft één praktijk dag en het online leren van theorie. Tijdens de praktijk dag zorgen onze specialistische BHV opleiders ervoor dat je alle praktische handelingen leert en je deze aan het einde van de dag goed beheerst. Dit omvat het verlenen van eerste hulp, maar ook brandjes blussen en scenariotraining. Na het afronden van deze basis cursus ben jij in staat om als basis hulpverlener aan de slag te gaan in de organisatie.

 

Ga direct naar: Basis BHV cursus

Herhaling BHV 

Heb jij in het verleden al eens een bedrijfshulpverlening cursus gevolgd? Dan is het verplicht om na een jaar een BHV herhalingscursus te volgen. Volgens de wet moeten bedrijfshulpverleners adequaat kunnen handelen. Daarbij is het belangrijk om up-to-date te zijn met kennis en vaardigheden onder de knie te houden. Door het volgen van de 3,5 uur durende training bij CCB groep, wordt je kennis weer opgefrist en ben je weer in staat om als hulpverlener aan de slag te gaan.

Ga direct naar: Herhaling BHV cursus

Hoofd BHV 

Naast de basis cursus bieden we ook een cursus voor Hoofd BHV aan. Als hoofd BHV ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de BHV binnen jouw organisatie. Daarmee neem je de organisatorische bedrijfshulpverlening taken over van de werkgever. Deze cursus bestaat uit twee modules: een operationele- en een strategische module. De modules zijn verdeeld over twee aparte dagen en zijn ook los van elkaar te volgen. 

Ga direct naar: Hoofd BHV cursus

Ploegleider BHV

Als je al in het bezit bent van een certificaat bedrijfshulpverlener dan kan je er ook voor kiezen om aanvullend de ploegleider BHV cursus te volgen. Binnen deze cursus leer je hoe je hoe je leiding kan geven aan bedrijfshulpverleners in een geval van een calamiteit. Deze cursus is vooral praktijkgericht; scenario’s dienen als uitgangspunt voor de opleiding. Na het succesvol afronden van de ploegleider BHV cursus ben je het eerste aanspreekpunt voor hulpdiensten en neem jij de leiding tijdens het geval van een calamiteit.

Ga direct naar: Ploegleider BHV

Ervaringen van cursisten

Lonneke:

"Enthousiaste instructeurs, mooie locatie, netjes verzorgd. Goed eten, genoeg pauzes in gedeeld" 
 

Frank:

"Heel mooi dat er zo'n grote praktijkruimte is om bijv. ontruimingen te beoefenen (inclusief oefenen op een plattegrond)!"

Erica:

"Beide instructeurs hadden genoeg ervaring om voorbeelden te kunnen geven. Levendig gebracht. Praktisch ingesteld."

Stefanie:

"De theorie en praktijk wordt op een prettige manier afgewisseld.  Fijn dat er voldoende en gratis parkeergelegenheid is."

Gemiddelde waardering*

Verhouding theorie/praktijk

Afwisselende werkvormen

Ruimtes, lokaal

Eten & drinken

Instructeur eerste hulp

Instructeur brand en ontruiming

8,0

7,9

8,0

8,2

8,5

8,9

*Gemiddelde beoordeling cursist enquêtes 

Ervaringen

Vraag & antwoord 

Wat is een BHV cursus?

​​Bij een BHV cursus leer je hoe je eerste hulp moet verlenen in het geval van calamiteiten op de werkvloer. In de cursus komen verschillende scenario's aan bod die binnen bedrijven kunnen voorkomen. Denk aan onderdelen als spoedeisende eerste hulp, niet-spoedeisende eerste hulp, brand bestrijden en ontruiming. Door praktische oefeningen leer je hoe je snel en adequaat kan handelen in geval van nood. Onze cursus wordt begeleidt door een theoretische e-learning module die thuis in eigen tijd kan worden doorlopen en afgerond.

Waarom een BHV cursus volgen?

Het aanstellen van een bedrijfshulpverlener helpt om de veiligheid in een organisatie te vergroten. Het wordt daarom ook door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangeraden om in elke organisatie meerdere BHV'ers in-house te hebben die in geval van nood werknemers in veiligheid kan brengen. 

Waar kan je de cursus volgen?

CCB groep heeft een locatie in Amsterdam waar de BHV cursus te volgen is. Ben je met een grotere groep medewerkers en wil je de cursus incompany volgen? Dat kan ook! Bespreek met ons de mogelijkheden.

 

Wat kost de cursus bij CCB Groep?

CCB groep biedt verschillende cursusmogelijkheden aan waar verschillende prijskaartjes aan hangen. De basis BHV cursus is te volgen voor €298 exclusief BTW. Hierbij zijn de oefenmaterialen, training van ervaren instructeurs, certificeringskosten en een uitgebreide lunch inbegrepen.

 

Hoe lang duurt een BHV cursus?

Onze bedrijfshulpverlening cursus bestaat uit twee delen: praktijk en theorie.  De praktijk dag bestaat slechts uit één dag, waarbij je verschillende praktische oefeningen zal doen. Na deze dag ben je in staat om de belangrijkste handelingen in de praktijk toe te passen. Voorafgaand aan deze dag is het belangrijk om de theorie te beheersen. Deze theorie kan in je eigen tijd thuis worden bestudeerd via een E-learning module. Voordat je deelneemt aan de BHV praktijk dag dien je deze theorie module voldoende te hebben afgerond.

ccb groep

Poortland 43

1046 BD Amsterdam

020 - 5286889

ccb@ccb-groep.nl

Wij zijn open op werkdagen van

8:30 tot 17:00 uur

Neem
contact
op

bottom of page