top of page

Instructeur BHV (compleet)

Wil jij bijdragen aan de veiligheid op de werkvloer? Als BHV instructeur ga jij aan de slag om trainingen te verzorgen bij bedrijven en hun werknemers. Zo maak jij mensen bewust en bekwaam op het gebied van basishulpverlening.

Opleiding BHV instructeur

De opleiding tot beroepsmatig BHV instructeur bij CCB groep is gecertificeerd door het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV). Sinds 2007 zijn wij van CCB groep actief als opleider van NIBHV instructeurs. Onze missie is mensen bekwaam maken op gebied van het verlenen van eerste hulp in noodsituaties.  We waarborgen de kwaliteit van onze opleidingen door te werken in kleine groepen. Iedereen krijgt goede begeleiding, in de vorm van een individuele training en e-trainingen.

BHV instructeur worden

De cursus tot instructeur BHV bij CCB Groep is tweeledig. Enerzijds gaan we aan de slag om je verder te wegwijs te maken in het verlenen van eerste hulp. Daarnaast komen onderdelen als brandbestrijding en ontruiming aan bod. Na het afronden van de cursus beheers je alle basis competenties op gebied van eerste hulp en brandbestrijding. Met deze kennis als BHV instructeur ben je vervolgens bevoegd om gecertificeerde BHV trainingen te verzorgen.

Summer school.png

Samenvatting Instructeur BHV 

  • 14 of 16 opleidingsdagen (14 dagen Summer school, 16 dagen reguliere opleiding)

  • Certificering door NIBHV

  • Maximale groepsgrootte 8 personen (summer school), 12 personen bij reguliere opleiding

  • Uitstekende begeleiding tijdens de opleiding

  • Wij zijn al sinds 2007 actief als opleider van instructeurs

  • Mooie locatie, uitstekende faciliteiten, lunch en bereikbaarheid

  • Prijs per persoon: € 4.154*

*Cursusprijs (2024) inclusief alle kosten, maar exclusief BTW.

Instructeur BHV

Ervaringen van cursisten

Aagje:

"Zeer fijne en gastvrije sfeer bij CCB, Personeel is erg vriendelijk. Goed leerklimaat!"

Jeroen:

"Veilige leeromgeving, ongedwongen sfeer, fijne docenten en een prima opzet van de opleiding, feedback (tijdens les, per email)".

Ruben:

"Leuke groep mensen die daar werkt, Je voelt je gelijk welkom bij iedereen. Moderne spullen om mee te werken en mooie locatie. 

Jacob:

"Er word goed gecorrespondeerd met de cursist. Er zijn veel mogelijkheden om gebruik te maken van locatie voor voorbereidingen van het examen."

Gemiddelde waardering*

Verhouding theorie/praktijk

Afwisselende werkvormen

Ruimtes, lokaal

Eten & drinken

Instructeur 

8,0

7,9

8,7

9,0

8,1

*Gemiddelde beoordeling cursist enquêtes 

Ervaringen

Vraag & antwoord

Voor wie is deze opleiding instructeur BHV (compleet) bedoeld? Wie is de doelgroep?

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die beroepsmatig BHV training willen geven voor het onderdeel brand en ontruiming en eerste hulp, gecertificeerd door het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV). Na het volgen van deze opleiding is de deelnemer bevoegd om gecertificeerde BHV trainingen te verzorgen. 

Wat zijn de toelatingseisen?
Toelatingseisen zijn een BHV diploma (NIBHV of vergelijkbaar). Minimaal een MBO werk- en denkniveau evenals goede communicatieve vaardigheden wordt aanbevolen. De deelnemer dient voor aanvang van de opleiding een BHV diploma te hebben. 

Hoe lang is het diploma instructeur BHV gelding? Zijn er nascholingen? 

Om de bevoegdheid als instructeur NIBHV te behouden dient de deelnemer elke 2 jaar nascholing te volgen van 6 uur en in die periode ook 3 NIBHV gecertificeerde opleidingen te geven.

 

Wat is de studiebelasting voor deze opleiding?
Voor deze opleiding moet je rekening houden met een studiebelasting van meer dan 100 uur naast de lesdagen, dus voorbereidingstijd voor alle lessen en examens.

Vraag en antwoord

ccb groep

Poortland 43

1046 BD Amsterdam

020 - 5286889

ccb@ccb-groep.nl

Wij zijn open op werkdagen van

8:30 tot 17:00 uur

Neem

contact

op

bottom of page