top of page

Ontruimingsplattegronden

In het Bouwbesluit staat dat een ontruimingsplan verplicht is, indien een brandmeldinstallatie verplicht is voor een gebouw.

In een ontruimingsplan horen ontruimingsplattegronden te zitten en ze moeten in het gebouw hangen op een aantal vaste locaties. 

ScreenClip_2.jpg

Samenvatting ontruimingsplattegronden

  • Ontruimingsplattegronden op maat gemaakt door een professioneel CAD-tekenaar

  • Indeling conform de landelijk geldende NEN-1414 norm

  • Afspraak op korte termijn, levering conceptplattegronden binnen 2 weken

  • Levering in handige aluminium kliklijsten (A3) en als digitaal bestand

  • Zowel in Nederlands als in het Engels mogelijk

  • Prijs op aanvraag (klik op oranje knop beneden)

Ontruimingsplattegronden

Vraag & antwoord

Vraag en antwoord

Wanneer zijn ontruimingsplattegronden verplicht? 

Ontruimingsplattegronden maken een vast onderdeel uit van het ontruimingsplan. Een ontruimingsplan is verplicht wanneer er in het gebouw een brandmeldinstallatie verplicht is. Dit is terug te vinden in het Bouwbesluit 2012 (Bijlage I) en is afhankelijk van de gebruiksfunctie, oppervlakte en hoogte van het gebouw. De adviseurs van CCB Groep kijken graag met je mee, mocht je er niet helemaal uitkomen.

 

Wat is het verschil tussen ontruimingsplan en ontruimingsplattegronden?
Een ontruimingsplan beschrijft uitgebreid de procedures bij een ontruiming van het gebouw. Bijvoorbeeld wie voert welke taak uit, welke verantwoordelijkheden zijn er en hoe is de rolverdeling. Ontruimingsplattegronden zijn schematische tekeningen in het ontruimingsplan en aan de muur waarop de dichtstbijzijnde vluchtwegen, beschikbare BHV-middelen en beknopte instructie voor medewerkers is weergegeven.

Wij hebben al ontruimingsplattegronden, kunnen deze aangepast worden?
Ja, in de meeste gevallen is het mogelijk om bestaande ontruimingsplattegronden aan te laten passen. Bij voorkeur beschik je over digitale AutoCAD-bestanden, zo niet dan gaan de adviseurs van CCB Groep graag met je in overleg om de mogelijkheden te bespreken.

​​Wat is er nodig om ontruimingsplattegronden op te stellen
Er zijn actuele tekeningen nodig van het gebouw. Bij voorkeur bouwtekeningen. Indien deze niet beschikbaar zijn en je toch ontruimingsplattegronden wilt laten opstellen, kan onze adviseur het gebouw komen inmeten. Op basis van die gegevens worden vervolgens de ontruimingsplattegronden opgesteld.

Waar kan ik ontruimingsplattegronden het beste ophangen en hoeveel hebben we er nodig?
Er is geen vaste plek waar ontruimingsplattegronden geplaatst moeten worden. De NEN-1414 geeft aan dat ontruimingsplattegronden zichtbaar en bereikbaar moeten worden geplaatst op punten waar personen de gelegenheid hebben de informatie te bekijken. Om een goede verspreiding van de ontruimingsplattegronden over de locatie te waarborgen, adviseren wij de plattegronden nabij iedere brandslanghaspel te plaatsen.

 

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van opname tot levering van de plattegronden?
Wij hanteren een doorlooptijd van 2 weken, van opname op locatie tot oplevering van concept ontruimingsplattegronden. Als de conceptplattegronden akkoord zijn, worden deze definitief gemaakt, uitgeprint en in A3 of A4 kliklijsten verpakt en met de post verstuurd naar de klant. De ontruimingsplattegronden in kliklijsten worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal (schroeven en pluggen).

Neem

contact

op

ccb groep

Poortland 43

1046 BD Amsterdam

020 - 5286889

ccb@ccb-groep.nl

Wij zijn open op werkdagen van

8:30 tot 17:00 uur

bottom of page