top of page

Ken jij onze instructeurs al?

Wij vinden het belangrijk dat er een veilige leeromgeving is voor iedereen. BHV-ers en EHBO-ers staan bij ons op nummer één en daarom werken we bij CCB Groep met professionele instructeurs. Graag stellen wij één van onze instructrices voor, want het is wel zo leuk om alvast een van onze vaste gezichten te leren kennen. Wellicht hebben jullie haar al ontmoet tijdens een van de opleidingen, dit is Karina!

Karina werkt sinds juni 2020 bij CCB groep en heeft binnen een jaar al een heleboel kennis overgedragen en leert zelf ook nog elke dag bij. Zij is begonnen midden in de Corona pandemie. Dat was meteen een bijzondere start als instructrice. Karina komt uit het onderwijs en maakte in 2019 de overstap naar BHV en EHBO instructrice. Onze goedlachse instructrice die haar enthousiasme op aanstekelijke wijze kan overbrengen.


"Karina, je komt uit het onderwijs, waarom heb je die stap gemaakt?" Het lesgeven zelf vond en vind ik nog steeds heel leuk, maar ik merkte aan mijzelf dat alle overige taken eromheen mij steeds meer tegen gingen staan. Dit zorgde bij mij voor werkdruk en dit resulteerde in minder plezier in mijn werk. "Hoe kom je er bij om in het BHV en EHBO vak te stappen?" Ik ben op zoek gegaan naar een baan waar het lesgeven/coachen/trainen weer de hoofdmoot van mijn baan is. Toen ik de vacature voor BHV en EHBO instructeur voorbij zag komen was ik gelijk verkocht. Dit was precies wat ik zocht! De overstap van docent naar instructeur is op didactisch vlak erg klein. Het onderwerp en de doelgroep maakt natuurlijk wel een groot verschil. Ik heb zelf altijd al affiniteit gehad met EHBO. Sterker nog, mijn halve familie zit in de zorg. In mijn vorige baan heb ik al de nodige EHBO ervaring opgedaan. Met het brand en ontruimingsgedeelte had ik minder ervaring, maar dit leek mij een leuke nieuwe uitdaging. En dat is het ook gebleken!

"Wat vind jij het leukste als instructrice?" Wat mij iedere training weer enthousiast maakt, is de interactie met mijn cursisten. Ik geef trainingen op diverse locaties en ontmoet hierbij veel mensen met verschillende achtergronden en beroepen. Hierdoor is geen één training hetzelfde en dit maakt mijn baan leuk en afwisselend. Daarnaast vind ik de combinatie tussen het overbrengen van informatie en het coachen ook erg leuk aan mijn beroep.


"Hoe ervaar jij het online les geven?" Online lesgeven is een wereld van verschil als je het vergelijkt met fysiek lesgeven, maar het is fijn dat wij op deze manier trainingen kunnen blijven verzorgen. Ik ben wel van mening dat fysiek trainen een zeer belangrijk onderdeel zal blijven van een BHV en/of EHBO training. Gelukkig ben ik geen digibeet en gaat het mij qua techniek goed af. Het is soms een iets grotere uitdaging om (met de digitale uitdagingen) interactie op te starten, maar ik heb inmiddels mijn draai gevonden tijdens het online training geven.

"Wat probeer jij over te dragen tijdens jouw les?" Dat het altijd beter is om iets te doen dan om niets te doen. Twijfel niet te veel over hoe de handelingen nu ook alweer precies moeten, maar handel!

209 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page